Øreakupunktur kan støtte behandlingen

dawn-1057444__340

NADA – også kaldt øreakupunktur – NADA bruges i stigende grad på sygehuse, skoler, uddannelses-organisationer og jobcentre. Det kan være for at øge fokusering, dæmpe stress og angst eller reducere eksamensangst. Fokusering øges signifikant efter NADA , hvorfor mange bruger NADA et par gange om ugen eller umiddelbart inden en samtale.

NADA har siden 1974 været anvendt bl.a. til stress, angst og depression. Der er solid erfaring og mange studier på NADA og andre former for akupunktur ved disse tilstande.

Målet NADA kan bruges af alle. Metoden drejer sig om at skabe balance psykisk såvel som fysisk. Kernen i NADA er at finde ro og blive bedre til lytte til sig selv.

De første behandlinger er meget stresslindrende her og nu. Senere er fokus mere på indre ro og fordybelse, så den enkelte kan finde nye strategier for sit liv. Mange borgere beskriver, at nålene giver dem ro og styrke til at kunne være i deres krop. På den måde har NADA flere lighedspunkter med bl.a. meditation, mindfulness, kognitive metoder m.fl.

Michael Smith: “NADA er en stille samtale med sig selv og på samme tid som en god nats søvn”.

En ”beroligende pille”

En NADA-behandling varer omkring 45 minutter, hvor borgeren får nåle i begge ører og derefter sidder stille. Typisk gives der 1-2 behandlinger om ugen, og fra 10 til 30 behandlinger.

Mange oplever NADA som at få en beroligende pille og glæder sig samtidig over, at det er en behandling uden bivirkninger. For at støtte den egentlige behandling lægges NADA-behandlingen sommetider lige før samtaleterapien for at give ro og fokus.

Dokumenteret effekt

Ud over de mange opsamlede erfaringer på sygehusene, jobcentre m.fl. findes der også egentlig evidensbaseret dokumentation af effekten af NADA. Konklusionen i en amerikansk undersøgelse fra 2011 var således, at der på syv parametre heriblandt ængstelse, depression, manglende energi og koncentrationsproblemer var signifikante forbedringer i gruppen, der modtog NADA i forhold til kontrolgruppen.

Ved at anvende NADA kan man ofte tage toppen af ængstelse, uro, tankemylder søvnbesvær og andre faktorer, der kan blokere for overhovedet at begynde på egentlig behandling, f.eks. kognitiv adfærdsterapi.

Kom forbi i morgen, fredag den 18 marts kl 15, og prøv selv øreakupunktur og se om det er noget for dig. Det koster kun 100 kr. Normal pris 400 kr.

header