Hvorfor du SKAL være egoistisk.

Coverbillede/header

5 grunde til at du skal være egoistisk.Der var engang, jeg satte andres behov før mine egne og var bange for, at hvis jeg satte MIG først og gjorde det, der var sandt for mig, så ville jeg blive forladt og alene. Og jeg ville i øvrigt også være egoistisk. 

Jeg kunne ikke opfylde mine behov for f.eks. ro, da jeg blev mor. Jeg følte altid, at jeg blev nødt til at sætte alle andre før mig selv. Og kunne ikke se, hvordan andet var muligt. 

Det betød, at jeg følte mig liv var meningsløst, jeg havde lavt selvværd og følte mig stresset og sur. 

Og det ved jeg, at jeg langt fra er alene om.De fleste af os er opdraget til at passe ind og justere kurs, hvis vi stikker ud. Og “tage os sammen”, hvis vi mærker en trang eller lyst til, at livet skal have mere at byde på, end det gør nu. Og for at få det, vi gerne vil have, skal vi netop please andre og passe ind. 

Men det kunne ikke være mere forkert. 

Vores indre pleaser skaber virkelig store problemer – i hvert fald, hvis vi netop ønsker at skabe følelsen af at leve et liv, der er sandt for os – og faktisk også bare, hvis vi ønsker at få opfyldt vores drømme uanset om det er et nyt job. en ny mand eller at få succes med at være selvstændig

.

Her er bare 5 (ud af virkelig mange) grunde til, at det er godt at være egoistisk:1. Overordnet set, så sker der det, at du i stedet for at navigere efter DIN kerne – navigerer efter, hvad du, TROR andre mennesker, gerne vil have dig til, og hvad du TROR, er det rigtige. Det betyder blandt andet, at du aldrig skaber følelsen af “mening”. Den opstår når vi lever et liv, der er sandt for os.

2. Pleaseren er eminent til at mærke andres behov – men ikke nødvendigvis sine egne. Og handler ikke på dem. Så det kan være svært overhovedet at mærke, hvad man egentlig gerne vil skabe. Og når du ikke opfylder dine egne behov, vil en del af dig konkludere, at det nok er fordi du ikke er særlig meget værd. Og når vi ikke føler vi er særlig meget værd, vil vi ofte slet ikke føle os værdige til vores drømme.3. Så i stedet for at forholde dig til dig selv, og hvordan du selv har det og får håndteret de udfodringer du har, så forsøger du at løse andres problemer. Det betyder, at du ikke får løst de udfodringer, du selv har – og derfor får du reelt ikke ændret på det, der ikke fungerer for dig. Og du vil derfor f.eks. sidde med en følelse af at “sidde fast”.4. Pleasere har svært ved grænsesætning, fordi de basalt overskrider deres egne grænser ved ikke at opfylde deres egne behov. Det kan f.eks. betyde, at du møder mennesker (det kan være kunder, en chef, en partner eller andre) der overskrider dine grænser. Det skaber drama og uden gode, balancerede relationer bliver det hårdt arbejde at nå dine drømme. Fordi INGEN når sine drømme alene.5. Du lever ikke et liv, der passer til dig og den måde, du ønsker at leve på og bruger dig selv og dine evner mest optimalt. Det betyder, at du taber en hulens masse energi og får ikke brugt de resurser rigtigt, som du rent faktisk har. Og det betyder, at du bliver stresset.

Kan du, ligesom tusinder af andre mennesker, nikke genkendende til ovenstående? Ønsker du hjælp og støtte til at slippe af med din indre pleaser? Så kan du stadig nå, at tilmelde dig mit 6 ugers forløb hvor jeg giver dig brugbare værktøjer til at Bryde ud af fastlåstheden: se nedenstående.

Bryd ud af fastlåstheden

malene-munksgaard